КЗП: Внимавайте с покупките по празниците 25.04 | 10:15

Пазарувайте само от сигурни търговци, иначе рискът е голям, предупреди Димитър Маргаритов

От iNews

Да пазаруваме само от сигурни търговци, иначе рисковете са големи. Това посъветва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов пред БНТ. Той посочи, че проблемите за потребителите се делят на две групи - едната е свързана с качеството на продуктите, а втората - с цените и правото на информация.

Трябва да купуваме от търговци и търговски обекти, но не и от багажници на бусове например, защото рисковете тогава са много големи, категоричен бе той, напомняйки, че има законови правила, които трябва да се спазват.

"Моят призив към хората е да гледат внимателно, да следят и съпоставят цените, особено при намаленията", съветва той. Резервации в последната минути са рискови до някаква степен, макар че и там може да има изгодни оферти. Винаги когато запазваме хотел или пътуване, е много важно да влезем в контакт с този, който предоставя офертата, не просто да гледаме шарената картинката и да четем написаното, допълни Маргаритов.

"По празниците ще имаме дежурни екипи, които могат да извършат проверка, така че нека да ни търсят. Апелирам и към търговците да не спекулират по празниците с търсене на бърза печалба", председателят на КЗП.

Водещи

Най-четени