Къде е най-добре да инвестираме през 2019? 19.02 | 14:45

От iNews.bg

Инвестирането се смята за най-изгодният и надежден начин за придобиване на пасивен доход. Колкото по-грамотно вложите средствата, толкова по-малко финансови рискове поемате. Поради това, че най-доходните инвестиции са често и най-рисковани, проектът, в който се инвестира, трябва да бъде подбран внимателно.

Криптовалутата като най-добрата инвестиция за начинаещи

От всички възможни видове финансови инвестиции, няколко се смятат за най-доходни и сигурни:

  • търговия с криптовалута;
  • Форекс;
  • закупуване на акции.

Аналитиците смятат, че законните и проверени криптовалути са най-сигурната инвестиция, която може да ви помогне да подобрите финансовото си състояние. Най-добър доход получиха тези, които започнаха да се занимават с търговия с електронни валути още при появяването им.

В момента доходът от продажбата на Bitcoin и други криптовалути е с 90% по-малък от този в началото. Ключова особеност на всяка криптовалута е, че това е електронен актив, който изцяло съществува в виртуалната реалност. Криптовалутите не са подкрепени от реални материални ценности като фиатните пари. Поради тази причина е трудно да се предскаже, как ще се променя стойността на всяка една криптовалута. Въпреки това, обаче, съществуват определени закономерности. За да бъдат те проследени, се изисква задълбочен интерес преди да се инвестира.

Други видове инвестиции

Според някои аналитици, през последните няколко години най-добрите инвестиции за начинаещи са достъпни с помощта на дилингови центрове. Брокерските агенции дават възможност за търговия на различни финансови пазари. Основният пазар, от който се интересуват клиентите на дилинговите центрове е Форекс. Той традиционно се смята за най-доходен и надежден. Потребителите получават достъп и до други услуги, като например известните PAMM сметки.

Брокерът също трябва да бъде избран внимателно. Доверявайте се само на проверени брокери, притежаващи международна лицензия.

Инвестирането в акции и облигации е друг начин, известен на всички. Най-голям потенциал има инвестирането в развиващи се компании, които могат да изплащат големи дивиденти, като в същото време притежават ниско ниво на риск. Дори ако фирмата, чиито акции сте купили, преминава през труден период, цената на облигациите расте. Единственият случай, когато можете да изгубите вложените средства, е ако организацията обяви дефолт.

Общо взето, трудно е да се определи, кой начин на инвестиране е най-добър. Всеки от посочените видове има своите предимства и недостатъци, и трябва внимателно да изучите състоянието на пазара, за да не изгубите парите си.

 

* Тази информация не представлявапрепоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Най-четени