Моловете: Отворете ни час по-скоро 22.01 | 11:23

Даваме работа на десетки хиляди, ще е катастрофално, ако останем още затворени, казва от търговските центрове

От iNews.bg

Българската асоциация на ритейл центровете, обединяваща водещите молове в страната, настоява те да отворят час по-скоро. През последните предизвикателни 12 месеца за цялата страна, големите търговски обекти положиха необходимите ежедневни грижи в отговор на всички предписания на институциите, за да гарантират безопасността на своите клиенти и служители.

Моловете в България осигуряват десетки хиляди работни места и преставляват платформа за развитие и инвестиции на стотици бизнеси. Ето защо, продължителното затваряне се отразява катастрофално на ритейл бизнеса, чиито инвестиции допринасят значително за благосъстоянието на икономиката.

"Към днешна дата от Българската асоциация на ритейл центровете отбелязваме, че всичко, което беше поискано от страна на здравните власти и е комуникирано като условия за социална дистанция и ограничаване на заболеваемостта, е изпълнено. Всеки един затворен ден идва с цена, която не всеки може да заплати. Ние също имаме право да работим при равни условия с другите бизнеси. Да продължим да бъдем затворени вече не може да бъде опция за нас. При нас безопасността е на първо място. За нас е не по-малко важно да запазим здравето на всички наши клиенти, служители и партньори", каза Манол Гойгаджиев, Председател на Българската асоциация на ритейл центровете.

До момента няма научни доказателства и изследвания, които установяват, че в големите шопинг центрове предаването на заразата е по-голямо, отколкото във всяко друго място за пазаруване, което не е затворено със заповед и в настоящия момент.

Следва да се отбележи, че нивата на заболеваемост са идентични с тези в съседните държави. Въпреки това в региона наложените ограничителни мерки не включват затваряне на търговските центрове.

Големите търговски обекти оперират съгласно всички разпоредби и препоръки на здравните власти, с цел предотвратяване на разпространението на вируса. Следват се всички необходими мерки за безопасност, базирани на най-добрите световни практики, както и стриктните правила за дезинфекция и осигуряване отлична циркулация на въздуха в общите помещения.

Организираният и стриктно спазван режим на работа на търговските центрове, поставящ като приоритет противоепидемичните мерки, ще позволи на клиентите да пазаруват спокойно и удобно - без струпвания и със строгконтрол на потока от хора. Охраната на всеки търговски център следи ежеминутно за спазването на реда и въведените ограничения за безопасност на всички посетители – предимство и усилия, които не бива да бъде пренебрегвани.

Водещи

Най-четени