Петролната асоциация и икономическото министерство се скараха за закоа за горивата 14.05 | 16:24

Караниколов обеща на БПГА да докаже, че ведомството му не спира да работи по въпроса

От iNews.bg

Българската петролна и газова асоциация отбеляза с конференция 20 години от създаването си. Събитието уважиха икономическият министър Емил Караниколов, доскорошният председател на БПГА Валентин Златев, енергийни експерти, дипломати, предаде БГНЕС.

Председателят на БПГА Андрей Делчев направи отчет на дейността през изминалите 20 години. От днешна гледна точка фокусът е насочен към готвения Закон за горивата и съпътстващата го наредба. Неговата препоръка е, че има какво още да се желае от държавната администрация, тъй като работата по закона се бави, а това спира неговото влизане в сила.

"Ние сме партньорът на държавата по отношение на всичко, свързано с течни горива. Също така сме международно признати и легитимирани през Закона за търговията с горива, който включи БПГА към Консултативния съвет към министъра на икономиката. Той обаче рядко се събира. Вероятно ще се събира по-често, когато законът заработи. Но за момента това не е така. Т.е имаме още какво да желаем от държавната власт", отбеляза Делчев.

Същевременно министърът на икономиката Емил Караниколов не е съгласен с това твърдение и заяви пред журналисти, че утре ще се състои поредната среща, на която Караниколов ще докаже на БПГА, че министерството на икономиката не е спирало да работи по направените предложения.

Пред експерти, дипломати и ръководството на БПГА министърът открои добрите партньорски взаимоотношения на държавата и асоциацията през изминалите години.

Гости на събитието бяха още бившият председател на БПГА Валентин Златев, депутатът Емил Димитров – Ревизоро, бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси, които също поздравиха сдружението за юбилея. 

Водещи

Най-четени