Превозвачите: Тол системата ще е пълен хаос 26.02 | 17:04

Според тях тя не е готова и нама да издържи натоварването

От iNews.bg

Новата тол система не е готова да започне на 1 март и няма да издържи. Това предупредиха от транспортния бранш по време на дискусия в столичен хотел, предаде БГНЕС.

Превозвачите посрещнаха с гневни викове члена на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура” проф. Олег Асенов, който се опита да отговори на десетките гневни въпроси и да успокои сектора, че системата ще издържи натоварването. В залата се чуха викове защо на срещата няма представители на регионалното министерство.

Превозвачите заявиха, че един от проблемите е с новите маршрутни карти, които се купуват за превозните средства. От фирмите в един глас заявиха, че на 1 март не знаят какво да правят, не знаят и какво да обясняват на техните клиенти.

В отговор на критиките проф. Асенов заяви, че са изпълнили поетите ангажименти към премиера Бойко Борисов. Превозвачите обаче скочиха и заявиха, че искат някой да им обясни какво става след 1 март.

Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи призова държавата да въведе системата с всичките и дефекти, да не се политизират проблемите и да не се окаже, че ще превозвачите са спънали нейния старт.

Олег Асенов обеща утре, до края на деня, да има ясна визия как ще стартира тол системата.

Водещи

Най-четени