Раници и пособия получиха от ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово“ за първия учебен ден местните първолаци 16.09 | 15:58

Инициативата на централата се състоя за единайсета поредна година

От iNews.bg

За единайсета поредна година ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово" изненада първокласниците в Община Гълъбово. За първия учебен ден най-модерната въглищна централа в България им подари ученически раници, пълни с учебни пособия и помагала. Всички 94 деца в община Гълъбово бяха изненадани в класните стаи още с прекрачването на училищния праг. 50 момчета и 44 момичета от СУ "Васил Левски", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" – село Обручище, и училищата "Св. Паисий Хилендарски" и "Христо Ботев" получиха училищните помагала, осигурени от ТЕЦ "ЕЙ И ЕС Гълъбово".

"За всяко дете първият учебен ден е изпълнен с притеснение от неизвестното в училище, но и с много радост. Радост от знанието, от разкриването на нови хоризонти. Бъдещето на всеки ученик се изгражда всяка минута в класната стая от самия него. И от това колко усилия ще положи днес зависи колко успешен и реализиран човек ще бъдат утре. На добър час на всички Вас", пожела на първокласниците изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков.

Осигуряването на всички необходими пособия за първокласниците е част от програмата за корпоративно-социална отговорност на AES България, която за 10 години надхвърля 14 млн. лева. А образованието е сред основните приоритети в програмата за корпоративна социална отговорност на компанията, която цели да поощрява развитието на младите хора в региона, да стимулира любознателността и уменията им и да насърчава тяхната увереност и самочувствие.

Водещи

Най-четени