Цигари ще се продават само на цената, изписана върху бандерола 05.07 | 17:23

Това сочат промени в Закона за акцизите и данъчните складове

От Ралица Стоянова

Забрява се предлагането и продажбата на тютюневи изделия на цена, различна от тази, изписана върху бандерола. Това се посочва в приетите на второ четене промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Не се разрешава и предлагането и продажбата на тютюневи изделия от физически лица, които не са еднолични търговци.

Забранява се и държането, пренасянето, превозването, предлагането и продажбата на тютюневи изделия без бандерол, когато такъв е задължителен, облепени с неистински или подправен бандерол или с бандерол с изтекъл срок на валидност.

Движението на акцизните стоки ще бъде следено по електронен път от влизането им в страната до крайните търговски обекти, в които се продават, сочат промените в закона, приети миналата седмица. Следенето ще става чрез изграждане на електронна връзка между Агенция "Митници" и Национална агенция по приходите, която би трябвало да е готова до края на годината.

С обнароднваните миналата седмица промети в Закона тютюна и тютюневите изделия пък се забранява производството и продажбата на едро и дребно на цигарени гилзи (които са съставени само от филтър и хартия). Тези продукти са известни още като заготовки за цигари.

Водещи

Най-четени