Шефове дават по 50 лева за работник с ученик 14.06 | 10:30

Всяка пета фирма у нас се оказва загрижена за служителите си

От iNews.bg

До 50 лева годишно отделят работодатели, които знаят, че в семейството на даден служител има ученик. Това сочи изследване на БТПП, предаде БГНЕС.

Всяка пета компания е загрижена за своите служители, които имат деца-ученици, като особено внимание работодателите обръщат на децата-първокласници.

Най-често подкрепата към родителите на ученици е под формата на пари, но има и членове на Палатата, които дават предоставят подаръци или пък разрешават на служителите си допълнителен ден отпуска за първия учебен ден.

Най-често ръководителите и собствениците на фирми са благосклонни към работниците, за да създават и опазват добрата атмосфера във фирмата.

Близо 30% от фирмите, които са участвали в проучването на БТПП, са предложили и по-гъвкаво работно време на служителите си, за да могат да се прибират навреме вкъщи или да успяват с грижите по децата. При такива работодатели основна практика е работният ден да започва по-рано и да приключва в по-ранен от общоприетия час. Малка част от работодателите разрешават дори родителите да излизат по време на работа за кратко.

В по-голямата част от фирмите по-малко от 5% от служителите са си взели отпуск или са отсъствали частично по време на първия учебен ден или междусрочните ваканции. 

Водещи

Най-четени