АБВ настоява за анкетна комисия, която да установи автентичността на снимките от спалнята на Борисов 23.11 | 13:49

От партията внесоха писмо в деловодството на НС

От iNews.bg

Представители на ръководството на ПП АБВ – председателят Румен Петков и председателят на АБВ-София Христо Колев, заедно с известните лица от протестите през последните месеци Петър Недевски и отец Дионисий, внесоха в деловодството на Народното събрание официално писмо, адресирано до председателя на Народното събрание и всички народни представители, с настояване за сформиране на временна парламентарна анкетна комисия за доказване на автентичността на снимките и аудиозаписите от резиденцията на министър-председателя. 

Пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков обясни, че целта е парламентарната комисия да докаже истинността на снимката, която показва шкафчето на премиера с милион евро и кюлчета злато и истинността на изтеклите аудиозаписи с вулгаризми по адрес на европейски ръководители председателя на парламента, президента, евродепутат и български бизнесмен и заплахите срещу тях. 

"За да не се затруднява комисията, първата стъпка е комисията да покани ръководството на Института по криминалистика и криминология и да възложи да се направи тази експертиза и, за сигурност, както се прави в цял свят, да възложи на още две лаборатории – едната, с която работи разузнавателното управление на територията на Европа, другата – с която работи Британската разузнавателна служба, за да сме сигурни, че ще получим автентични отговори. Могат, на базата на медийната информация, да изискат и анализите, които бяха направени по поръчка на Елена Йончева и Бивол".

Петков допусна съмнение, че сформирането на временна парламентарна анкетна комисия няма да се състои. Каза, че след като изтече административният срок за реакция и такава не се получи, ПП АБВ ще сезира Европейската комисия по случая и да се сложи точка по темата.
"А точката е ясна – да се потвърди истинността, след което, да бъде арестуван министър-председателя, защото той не може да обясни произхода на тези пари".

Председателят на ПП АБВ отново коментира, че над главният прокурор укрива премиера и това е причината до момента случаят да не бъде разследван. Той изрази смущение от липсата на действия от страна на народното представителство и от страна на Европейската комисия

Водещи

Най-четени