Аварията се разраства, половин София вече е без парно 08.02 | 11:50

В източните райони започнаха да възстановяват топлоподаването, проблеми обаче обхванаха западни квартали

От iNews.bg

Аварията с парното в София продължава да се разраства. Освен източните квартали на града, аварии вече има и в западните комплекси. Тази сутрин хората в половината микрорайони на "Люлин" също са без топлоподаване. Аварийните екипи на "Топлофикация София" работят, но засега блоковете там все още нямат парно и топла вода. Проблемът засяга всичките сгради в ж.к. "Люлин”-3,4,5,и 6 част.

В същото време на студено все още са десетки хиляди абонати в източната част на града. В кварталите "Редута" и "Яворов", особено по по-високите им части, колебаният в топлоподаването продължават.

Аварията, довела до спирането на парното в "Слатина” вече е отстранена и там абонатите вече са топлоснабдени. Същото важи и за част от ж. к "Дружба”-1. Там парно вече има в района на ул. "Искърско шосе", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Брюксел". Проблемите обаче остават за "Младост", "Дървеница", "Мусагеница" и "Студентски град"

От "Топлофикация София" съобщават, че всичките аварийни екипи на компанията работят непрекъснато. Дружеството отбелязва обаче, че толкова мащабни аварии по мрежата не са се случвали от над 10 години. Вчера бе съобщено, че първоначалната причина за голямата авария от неделя е токов удар. След началото на ремонтите на засегнатите съоръжения обаче се получи нещо подобно на ефекта на доминото и след като на дадено място аварията бъде отстранена, такава се появява на друго.

Водещи