Адвокатът на Цв. Василев: Картините са изнесени, преди да бъде направен опис 09.01 | 10:18

Голяма част от картините не са на банкера, а на други хора, които са ги оставили на съхранение в трезора на банката

От iNews.bg

Като цирк, който при това е незаконосъобразен, обяви изнасянето на картини от КТБ адвокатът на Цветан Василев – Константин Симеонов.

Тази акция противоречи на закона и на собствените действия на прокуратурата. Съдът е допуснал обезпечение, а не конфискация, обяви той в ефира на TV7, като се аргументира, че още през декември е поискано обезпечаване на движими вещи в сградата на КТБ.

"Такова постановление е издадено на 23 декември. Има обезпечителна заповед, която е предадена на държавен съдебен изпълнител и на 5 януари той е информирал КТБ в лицето на нейните квестори, че на 8 януари започва опис. Но на 6 и 7 януари трима следователи се появяват в КТБ, предварително уведомяват всички медии, изнасят 53 картини и не става ясно защо това се прави", уточни още Симеонов.

Няма съдебно разрешение за изземване, не е присъствало и вещо лице, тези действия са незаконосъобразни. Картините са изнесени, преди да бъде направен опис, категоричен беше Симеонов.

Той подчерта, че голяма част от картините не са на Цветан Василев, а на други хора, които са ги оставили на съхранение в трезора на банката.

Има такива, на чийто гръб е сложена лепенка "подарък на Цветан Василев от еди-кой си". Според адвокат Симеонов това е съмнително, защото всеки може да сложи такава лепенка.

Демонстрация е единственото обяснение на това, което се случва. Но циркове по това дело тепърва ще гледаме, смята юристът.

Водещи

Най-четени