Александър Владимиров: Проверката на апартаментите не е приключила 25.06 | 10:50

От iNews.bg

"Проверката на апартаментите не е приключила. Приключи само проверката на антикорупционната комисия, която трябва да установи дали има конфликт на интереси", заяви Александър Владимиров от Института за дясна политика пред NOVA.
"Има три условия, за да има конфликт на интереси – лицето да заема обществена длъжност, да има възможност да облагодетелства тези, с които има взаимоотношения, в случая - фирмата продавач, и да има реално извършено облагодетелстване на една от страните. По тези 3 линии се оказа, че няма конфликт на интереси”,обясни той.
Антикорупционната комисия не откри нарушения при проверките за имотите на Цветанов, Панов и Ангелкова
Според него оттук насетне е важно проверките на НАП и прокуратурата да продължат. "Конфликт на интереси няма, но всички като общество усещаме, че има нещо нередно в това, че политиците по някакъв начин успяват да си купят по-евтини апартаменти”, коментира Владимиров.
"Основният въпрос е друг. Няма нищо лошо политик да има един, два или три апартамента. Проблемът е откъде са доходите му. Тук ни правят всички на идиоти”, коментира социологът Кънчо Стойчев.Министерството на туризма организира конкурс за избор на малко познати дестинации за здравен и балнео туризъм

"Проверката на моите доходи се прави мигновено. А колко време се бави тази на политиците? Съвсем отговорно казвам, че такава проверка не е сложно нещо", добави той.
"Големият въпрос в тази тема е да разберем дали някой е използвал служебното си положение, за да се облагодетелства и да не плати данъци. Ако са купени апартаменти на безценица, въпросът е защо това се е случило. Ако са купени за много пари, но е декларирано, че се продават или купуват на по-ниски цени, за да се спестят данъци, пак е проблем за държавата”, каза  Владимиров.

Водещи

Най-четени