Ангелкова: Декларирала съм си всички имоти 11.04 | 16:15

Нямам никъде къща, обяви министърът на туризма

От iNews.bg

Нека да оставим органите да си свършат работата. Всички сме отговорни пред обществото и трябва да работим с факти и документи, не с внушения и твърдения. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка с казуса "Апартамент гейт”, предаде БГНЕС.

Ясно съм декларирала моите имоти, къща нямам никъде, нито в София, нито на територията на България, нито извън България, обясни Ангелкова. Живея в апартамент, който присъства в моята декларация, каза министърът на туризма.

Това е последният път, в който обяснявам за неистини обвинения и твърдения на един бивш вицепремиер, каза още Ангелкова.

БГНЕС припомня, че лидерът на НФСБ и депутат от "Обединени патриоти" Валери Симеонов пусна поредния си сигнал до медиите за действащ министър, който според него е в нарушение заради недеклариран имот, който обитава.

"Действащ министър, с доста крупни имоти – три големи апартамента в София, се оказва, че не живее там. Оказва се, че живее някъде другаде, а той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията. Става въпрос за един доста луксозен имот, който се обитава с години и за който има публикации в медиите", уточни Симеонов и подчерта, че той се намира на улица "Липа" в столичния квартал "Бистрица".

По думите му имотът заема площ от 2,5 декара, а в него има луксозна триетажна къща. "Като познавам моите непримирими колеги, най-вероятно те днес ще пуснат още едно писмо до КПКОНПИ", допълни Симеонов.

Най-четени