Андрей Слабаков и ген. Шивиков - в евролистата на ВМРО 18.04 | 13:13

Това разкри зам.-председателят на партията Искрен Веселинов

От iNews

През следващата година парите на партиите ще намалеят. Това от своя страна може да доведе до изчезването на по-дребните формации.  Според заместник-председателя на ВМРО Искрен Веселинов проблемът не е, че партиите получават субсидии, а че някои формации взимат огромни суми, които не могат да изхарчат. Депутатът от "Обединени патриоти" засегна и етническото напрежение у нас, като заяви, че държавата трябва да вземе мерки.

"Проблемът не е, че партиите получават пари, а че някои партии получават огромни суми, които не могат да изхарчат. Ние сме предлагали да се субсидират конкретни дейности. Всяка партия преминала 1% получава финансиране. Може да се говори за вдигане на този процент, но до такъв дебат не се стигна. Етническата толерантност се крепи на чувството за справедливост и равенство, а от години то намалява. За туширането на етническото напрежение е нужна държавна политика. Всичко, което сме предложили като мерки, е внесено в Народното събрание, но чака своя ред", каза в "България сутрин" Веселинов. 

Той допълни, че се надява скоро напрежението в "Обединените патриоти" да спадне и коалицията да продължи да работи, както досега. Той също така разкри, че в листата на ВМРО ще попаднат режисьорът Андрей Слабаков и генерал Димитър Шивиков.

"В "Обединените патриоти" има конфликт от края на миналата година, когато Валери Симеонов и Волен Сидеров си искаха оставките. Ние предпочетохме да не си партнираме с нито една от двете партии за евроизборите. Вкарването на Ангел Джамбазки в европейския парламент ще означава, че нашите партньори не са оценили правилно ситуацията. Трябва да се застава зад личност, а не зад партия.

ВМРО ще продължи да търси единството в патриотичното пространство. Листата ни не е партийна, а обществена. Там са актьорът Андрей Слабаков и генерал Шивиков", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

Най-четени