БСП: Борисов и ГЕРБ се крепят на полицейските щитове 03.09 | 11:56

Най-лошото е, че това е несправедливо към самите полицаи, пише казват социалистите в декларация

От iNews.bg

Декларация на ПГ на "БСП за България”

Днес ние не се регистрирахме в зала и смятам, че ще продължим да го правим, защото  този парламент няма никаква политическа логика и е напълно обезсмислен. Заседание днес има заради ГЕРБ и Обединени патриоти. Декларацията е посветена на това, което се случи снощи. Тъй като днес чух много интересни политически интерпретации за това- че било нощ на позор,за това че имаше 100 хиляди души – млади, от цялата страна, които казаха ясно: "Оставка!"

Една от причините тези хора да се съберат на площада е именно това, което  проявявате тук, самозатворени в тази реалност, и си мислите, че тропайки по банките, вие изразявате нещо. Вие не изразявате нищо. Тази власт в момента се крепи на полицейските щитове. И най-лошото е, че това е несправедливо към самите полицаи. Не можете да ги сложите като граница между вас и хората. Не може всяка вечер те да ви отбраняват от глупостите, които правите през деня. Хората, които се събират, не са лумпени.

56 дни слушаме как властта е готова на диалог, как иска да говори с протестиращите. Само че вместо протегната ръка, вместо диалог, протестиращите получиха думи като "маймуни", "стадо", лумпени", "пияници", "алкохолици", и какво ли още не. Това ли е поканата за диалог? Това са думите, които родиха насилието! Това са думите, които ви докараха дотам, че само полицейските палки да ви отбраняват от народната любов. Точно заради това  продължаваме да подкрепяме усилията на протестиращите да постигнат така жадуваната от всички оставка.

Има и нещо много важно – 127 подписа, събрани за проекта на Конституцията. Предполагаше се, че това ще успокои хората. Това се оказа капката с бензин, която преля чашата на търпението. Това нагорещи страстите, това ни превърна в заложници на полицията в момента. Защото ако не са полицаите, никой няма кой да ни спаси от народната любов. И ви го казвам не в насилническия смисъл, а в политическия смисъл на думата.

Този парламент е обезсмислен. Мнозинството е обезсмислено. Власт, която се крепи на полицейските палки, е власт, враждебна на своя народ. Заради това, моля ви, отървете се от тези мъки. Оставка!

Водещи

Най-четени