БСП избра шефовете на новата си парламентарна група 18.04 | 15:41

Социалистите ще предложат Валери Жаблянов за зам.-председател на НС

От iNews.bg

БСП нареди парламентарната си група за новото Народно събрание и избра нейното ръководство. На свое заседание социалистите решиха, че групата ще работи под името "БСП за България" и неин председател ще е лидерът на партията Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Беше избрана и останалата част от ръководство на парламентарната група. Говорител ще бъде Елена Йончева. Заместник-председател по организацията и дейността на ПГ ще е Драгомир Стойнев. Зам.- председател по връзка с другите парламентарни групи, синдикати, работодатели и граждански структури ще е Жельо Бойчев. За зам.- председател по Парламентарния контрол бе избран Антон Кутев. Крум Зарков ще бъде зам.- председател по законодателството. Секретар по финансите ще е Георги Търновалийски, по международната дейност - Кристиан Вигенин, а парламентарен секретар ще е Филип Попов.

Левицата ще предложи за заместник-председател на Народното събрание Валери Жаблянов. Парламентарната група на "БСП за България" одобри и законодателната си програма за първата сесия на 44-ия парламент.

Най-четени