Бареков не искал да мери мускули с Борисов - затова не ходел на срещите с ГЕРБ 09.10 | 09:24

Жаблянов видя порочна практика в протестите срещу Бат Сали

От iNews.bg

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков не иска да мери мускули с колегата  си председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Това стана ясно от думите на зам.-председателя на партията на бившия тв водещ Росен Петров. Той обясни пред Нова телевизия, че Бареков не присъствал на срещите, насрочени от ГЕРБ, за да няма напрежение между лидерите на двете политически сили. Политическата сила инициира разговори с останалите политически сили в опит да се намери  начин за създаване на правителство. 

От своя страна Валери Жаблянов коментира протестите срещу влизането на Александър Методиев в парламента, известен като Бат Сали.  

Според социалиста  демонстрации показвали опасна практика в развитието на обществения и  политическия живот. Според него не е добра практика хората да не признават резултатите от вота, на който самите те са гласували и се хвърлят в безкрайни протести. 

Жаблянов смята, че трябва да има конструктивно отношение към управлението на държавата в противен случай не може да държавата да върви напред. 

"Позицията на БСП беше съобщена вечерта след изборите. Резултатите са резултати и БСП е опозиция”, каза той. 

Ивайло Калфин от АБВ заяви, че няма индикации, че изборите са били предрешени, 

По думите на Ивайло Калфин от АБВ няма сигнали за предрешени избори:

"Вчера чувам, че има решения от ГЕРБ, че има някакво подреждане на дясноцентристка коалиция. Никой не го е опровергал. Надявам се тези, които водят преговорите от страна на ГЕРБ, да не предрешават резултата. Ако тръгват с такава нагласа, то тогава няма да има смислени преговори”, коментира Калфин.

Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт настоя, че неговата формация е за национален консенсус. Лидерът на ВМРО се обяви за национална социална и икономическа програма, зад която да застанат всички партии и синдикатите. В нея трябва да са разписани няколко приоритета, сред които мерки срещу  икономическата криза, политиката на доходите, здравеопазването, демографската криза и престъпността”, стана ясно от думите й.

"Ние в схеми, по които досега се правеха мнозинства и правителства, няма да участваме”, категоричен бе Каракачанов.

Водещи