Бизнесменът Стефан Димитров e обявен за „Личност в Новините 2018” 04.02 | 15:26

Още трима души получиха награди “Почетни посланици на Новините“

От iNews.bg

След седмици на проучване и внимателна селекция на най-уважаваните и доказали се личности за изминалата година, екипът на NoviniteGroup избра "Личност в Новините 2018”. Англоезичният сайт Novinite.com организира наградите за 19-ти пореден път. Тази година ще се връчат и специални награди: "Почетни посланици на Новините".

За Личност в Новините за 2018-та година е избран:

Стефан Димитров - отговорен за създаването на проекта airbg.info, той провокира действие сред гражданите и институциите на София и страната за опазване на въздуха и екологичната чистота. Това е тема, която засяга всички ни и платформа като airbg.info е значителна стъпка към по-здравословна среда, тъй като целта и е да покрие всички населени места с измервателни станции. Сайтът показва нивата на праховите частици във въздуха по всяко време.

Почетни посланици на Новините за 2018-та година

Категория Бизнес:

Пламен Русев - за осъществяването на Webit и популяризиране на българските IT постижения в световен мащаб. България е третата страна в света, назначила посланик на добра воля за дигитални въпроси. Първият ни посланик е Пламен Русев.

Той се наложи на българската и международна технологична сцена чрез организирането на Webit. Годишното събитие обединява широк кръг от технологични лидери, ръководители, предприемачи и основатели, както и популяризира България по света.

Категория Култура:

Георги Тошев - за неговите статии, интервюта, истории и контакти с личности по целия свят, както и за популяризиране на българската култура в чужбина. Той стана популярен с предаването "Другата България". Най-пътуващият български журналист е посетил 186 страни по света. Той също така е продуцент на "Преди обед", "Непознатите" и "Като на кино" по bTV.

Категория Спорт:

Петър Стойчев - за постижението му през 2018-та година - първият шампион по плуване в ледените води на Антарктида и цялостното популяризиране на България в световен мащаб. Той е един от най-успешните спортисти по плувен маратон за всички времена и плувец на честта в Международната зала за слава по плувен маратон.

Novinite Group пожелава успех на победителите, официалната церемония по връчването на наградите ще бъде обявена съвсем скоро.

Водещи