Биляна Петрова: Заплашиха ме с убийство, защо никой не разследва сигналът? 02.06 | 16:30

Защото всички работят срещу нас, но никой не иска да разследва кой нас ни разследва и тормози, рита бившата зам.-кметица на "Младост"

От iNews

Кога ще се разследват сигналите, които ние с г-жа Иванчева сме пускали? Подадох сигнал за заплаха за убийство срещу мен. Не знам до арменския поп ли да пиша вече? Защото всички работят срещу нас, но никой не иска да разследва кой нас ни разследва и тормози!

Това заяви осъдената на първа инстанция на 15 години лишаване от свобода заради поискан подкуп Биляна Петрова пред БТВ. Бившият зам.-кмет на "Младост" бе гост в предаването "Тази неделя". 

Искаха от мен да твърдя, че съм броила парите в заведението, защото в противен случай няма да видя детето си, признава Петрова. "Вече търсим за част от репресиите срещу нас правата си в Страсбург. Продължаваме да имаме нови и нови основания, за които ще има нови дела. За съжаление осъдителни присъди срещу България ще се плащат от всички българи, а не от хората които са нарушили правата ни", каза Петрова. Тя поясни, че присъдата срещу нея и Иванчева не е окончателна и все още не е влязла в сила.

"Продължаваме нататък", заяви Петрова, Към момента те са под домашен арест и за участия в студио се изисква специално разрешение от съда за напускане на домовете за няколко часа. "Една година продължава този сценарий. Не мога да кажа, че не ми се отразява всичко това", каза още в началото на разговора Петрова.

По думите ѝ продължава и сагата с административните бъркотии със наследника на Иванчева на кметския стол в район "Младост" след задържането им. На първа инстанция е потвърдено като незакономерно отстраняването на Петър Кърджилов, който Иванчева е посочила като свой заместник. Причината Петрова да има възможността да говори пред bTV като поискано право на отговор, след като преди една седмица при участието си в същото студио Александър Ваклин, който е основен свидетел срещу Иванчева и Петрова, обяви, че спи спокойно и, че е свършил това което е трябвало да се свърши.

Петрова коментира СРС-та, които са приети от съда, но не им е обърнато внимание. В тях самият Ваклин коментира на една от срещите, когато си говорят с Дюлгеров, за възможността да ги "закарат на Витоша" , което е заплаха за физическа разправа с тях. Според друг разговор, станал известен по време на делото, Ваклин е коментирал, че "Борисов и Цветанов бъркат, че я търпят, ако я карат така София ще се напълни с Иванчеви", допълни още Петрова. По думите ѝ съдът на две три места твърди в мотивите си, че Ваклин не говори истината. Съдът казва, че е обезпокоително, че Ваклин не си спомня с кой е говорил за 15 хиляди лева, както и че има разлика в твърденията на Ваклин и служителят на ДАНС. 

Над 50 пъти Ваклин е излъгал още от досъдебната фаза. "Откъде има тези пари Ваклин? Той няма такива доходи и не плаща данъци. Защо това не се проверява?", попита Петрова. "Не се чувствам виновна, нито аз, нито доколкото знам Иванчева, не сме искали подкуп за нас или за когото и да било друг", каза накрая Петрова.

Тя коментира още, че срещу бившия пиар на "Младост" Петър Кърджилов и адвокат Ирен Савова се повдигат обвинения. Кърджилов ще трябва да отговаря пред съда защото е реагирал емоционално в залата и е извикал "Мафия" след произнасянето на присъдата която изпраща Иванчева за 20, а Петрова за 15 години в затвора. На въпрос дали това, което споделя не е информация, която е само по делото, Петрова показа списък на 131 получатели, до които Специализирания съд е изпратил на имейл с пълните мотиви на съда, в които има личните данни на всички.

"Това е грубо нарушаване на законите", заяви Петрова и допълни, че са сезирани институциите и за това нарушение на правата им според Закона за защита на личните данни.

Водещи