Благотворителна изложба подредиха самодейци за Международния ден на хората с увреждания 03.12 | 13:15

Във фоайето на сградата на общината са подредени ръчно изработени сувенири, играчки

От iNews.bg

Благотворителна изложба базар във Велико Търново подредиха талантливи самодейци, които са част от Общинската организация на Съюза на инвалидите. Във фоайето на сградата на общината са подредени ръчно изработени сувенири, играчки, коледна украса, картички, украшения, художествени творби. Събраните средства ще послужат за подкрепа на творческата дейност на самодейците.

Инициативата се провежда за 12-а поредна година по случай Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, който се отбелязва от 1992 година насам по решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации – ООН. Изложбата бе открита от директора на общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване” Росица Димитрова и от Йотка Вълева, председател на организацията на хората с увреждания в града. Росица Димитрова поздрави самодейците и подчерта активното им присъствие в обществения живот на Велико Търново.

"В съвместната дейност на Община Велико Търново и хората с увреждания има устойчивост и развитие. При нас има надграждане и една последователност при грижата за хората, които изпитват нужда от подкрепа. Ще продължаваме да работим заедно с организациите за подобряване на ежедневието на хората с увреждания", коментира Росица Димитрова. Йотка Вълева благодари на Община Велико Търново за възможността самодейците от градската организация да участват на Международния фестивал за хората с увреждания, откъдето те са се завърнали с медали – един златен и три бронзови, както и с много почетни грамоти.

Водещи

Най-четени