Борисов: Коронавирусът няма да забави големите инфраструктурни проекти 11.06 | 13:12

Движим се по график по пътя за еврозоната, „Хемус“ ще е готова през 2024-а, каза още той

От iNews.bg

Няма забавяне по пътя ни към чакалнята на Еврозоната, категоричен бе във Варна министър-председателят Бойко Борисов, съобщава БНТ.

В следващите дни, по думите му, се очаква правителствено решение за подкрепата на последната българска банка, която трябваше да увеличи капитала си.

"Вчера минаха аукционите. С комисар Маргрете Вестагер довечера имам разговор, за да можем да сме сигурни, че абсолютно всичко, което касае Банковия съюз, това е най-важното за българите, е наред. Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а в същото време Банковият съюз гарантира това да не може да се случи. Затова е този контрол на Европейската централна банка. За банковата ни система това е изключителен успех и дисциплина и в същото време гаранции за вложителите в банките", посочи той.

Според премиера ситуацията с коронавируса няма да забави строителните обекти в страната. Бойко Борисов бе категоричен, че магистрала "Хемус" ще е напълно готова до 2024-та година.

Премиерът отклони въпросите за търканията с Обединените патриоти, а колкото до заявките за влизане в политиката на Васил Божков, който продължава да се укрива от родното правосъдие в Дубай, Борисов каза: "Не ме интересува на Божков проекта. Като се явят на избори всички ще загубят".

Що се отнася до писмото на Валентин Златев, премиерът каза, че не го е чел, защото имал работа.



Водещи

Най-четени