Борисов за "Апартаментгейт": Както има грешка, има и прошка 23.05 | 10:30

На дърти години почнах да пуша, но пак ще го ликвидирам - умен човек няма как да пуши, призна премиерът

От iNews

Живея от заплатата си, миналото лято не съм почивал - беше европредседателството. Приятели нямам, защото всеки ще иска да му се свърши нещо.

Така отговори премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на блиц въпросите на водещите в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Запитан от какво ви е срам, Борисов открои "Апартаментгейт", като каза: "Срамувам се от глупостите, които направихме последния месец - тежка обица на ухото, но както има грешка, има и прошка!"

Запитан кой политик откроява, Борисов каза, че след изборите Станишев става много важен - защото е лидер на ПЕС, а лидерите на политическите семейства ще определят новия председател на Европейската комисия.

Попитан какъв е най-големият му порок, Борисов отговори: "На дърти години почнах да пуша, но пак ще го ликвидирам. Умен човек няма как да пуши."

На въпрос с колко пари живее той каза, че живее с парите от заплатата си. "Транспортът ми е безплатен. Стигат ми", допълни премиерът.

Премиерът обясни и как стоят нещата с неговата къща в Банкя и втория имот до нея.

Там беше зайчарник, това е пристройка, построих я като си дойдоха децата, обясни Борисов. Когато БСП беше на власт, изпратиха проверки, ръчкаха пода да намерят махагон - а то - чам, най-евтиния материал! Проверяваха улуците, били медни, а те са каквито са били, откакто е построена къщата, продължи Борисов. И показа, че за тези имоти са платени всички данъци. "Много важен е навес е тоя, доста време отделихте", подигра се той на водещите.

Падението на тези женици е голямо, каза Борисов по адрес на лидера на БСП Корнелия Нинова и на водача на евролистата Елена Йончева.

Тази партия, която е отнемала на хората имотите, те ли ще искат справедливост сега, атакува социалистите с техния предизборен слоган Борисов. Според него, когато семейството му дошло в Банкя, там нямало къщи - пасели крави.

Бойко Борисов подробно обясни кои са роднините му и в какви отношения е с тях по повод на атаките на БСП, че има къща в Барселона на името на подставено лице.

"Аз в Барселона съм бил веднъж, спомням си че кметицата беше жена", каза Борисов. И изреди атаките към себе си - първо, че имал имот в Лос Анджелис и дъщеря му карала "Бугати" с 300 км/ч, а тя била бременна. Друг компромат бил - в ефира на Нова телевизия, че имал остров в Гърция.Водещият Виктор Николаев се опита да възрази, че медията никога не е твърдяла такова нещо. Борисов контрира: "Защо мислите, че като споменете политик в такава информация, била и с въпросителна, му правите услуга?!"

И продължи по темата с имотите и политическата обстановка. 

Когато аз, Бойко Борисов, тръгвам да правя нещо, винаги тръгвам от гола поляна, заяви Борисов. 

Изтеглих Цветанов назад, за да може и той да осъзнае, че е сгрешил. Тази фраза, която изпусна - няма кой да ме накаже, вбеси хората, призна Борисов.

"Всеки си извади поука. "Човешко е да се сгреши, човешко е да се прости", обобщи той. Борисов допълни, че не е знаел за сделките с апартаментите, като допълни, че никога не е ходил на гости на хората, които бяха замесени в скандала.

На въпрос дали съдбата на Цветан Цветанов зависи от резултатите на изборите в неделя лидерът на ГЕРБ каза, че по-скоро от тях ще стане ясно доколко хората могат да му простят.

И продължи на европейска вълна - снощи му се обадил Макрон, вчера се видял с Ципрас.

Започват пазарлъците, там му викат консултации - кой какъв да бъде в следващия Европейски парламент, как да кажа нещо срещу Станишев, изрече Борисов.

"Когато се обади Макрон, му казах - България се бори да вземем европейската агенция по труда.Сиреч, аз ще подкрепя за нещо тези, които подкрепят България да вземе агенцията по труда", каза Бойко Борисов.

Премиерът се върна на темата с обвинението на социалистите, че обикаля страната като шеф на изпълнителната власт, но върши предизборна работа. Борисов напомни, че се е срещнал с Ципрас, който е от левицата. Помогнах на ПЕС да печели изборите в Гърция, каза той по адрес на българската левица, той (б.р. - Ципрас е лидер на СИРИЗА, която не е в ПЕС, а в обединението на крайната левица).

Сигурно не са лоши жени, на тая злъч, тая омраза... Все едно, ако не бият, ще свърши държавата! Не, бе, в понеделник пак ще сме живи, каза по адрес на Нинова и Йончева Борисов.

"Двете страни са самият довар. отпред са две стъклени стени с тухли и една стая. Всъщност представлява една стая. Телевизията на г-жа Йончева tv7 с Бареков и Цветан Василев с дронове я снимаха.  Тази телевизия с тези хора бяха обградили къщата ми. Затова съм ви донесъл декларация с платени данъци. Това е един и същи имот, това е пристройката", обясни няколко пъти премиерът казуса с "втората му къща", показвайки постройката на снимката с дрон.

"Човекът, който спря заменките в София, се казва Бойко Борисов. Аз заменка нямам, офшорни компании нямам, сметки нямам и всичко това е проверявано, проверявано, проверявано. 

Сега излизат БСП и бомба хвърлят. Нали разбирате каква глупост е това, което са казали. Аз приятели нямам, защото всеки иска да се свърши някаква работа. Падението на тези женици и вече голямо", разгневи се Бойко Борисов.  

Водещи

Най-четени