Борисов иска разширяване на бизнес взаимоотношенията ни с Виетнам 28.09 | 11:19

Страната ни е готова да съдейства за повишаване на трудовата миграция между двете държави

От iNews.bg

Виетнам е наш доверен приятел и изключително важен партньор в динамично развиващия се регион на Югоизточна Азия. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Виетнам Нгуен Суан Фук. Двамата разговаряха в Ню Йорк, където водената от премиера Борисов българска делегация участва в 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изрази готовността на страната ни да работи за развитието на сътрудничеството във всички области на икономическия и обществен живот. "България и Виетнам са традиционно приятелски страни и вярвам, че потенциалът на икономическите отношения на двете държави може да бъде разширен", каза премиерът Борисов и допълни, че е необходимо увеличаване на стокообмена между двете страни. Двамата премиери изразиха желание за активна работа в двустранната търговия и търсене на възможности за сътрудничество в нови сфери.

Бойко Борисов и Нгуен Суан Фук изразиха удовлетворение от активизирането в последните години на отношенията в областта на образованието, научните изследвания и иновациите.

По време на разговора българският премиер Бойко Борисов и виетнамския му колега обсъдиха и възможности за активизиране на сътрудничеството в областта на труда. Българската страна има принципна готовност да започне преговори за разширяване на договорно-правната база в областта на труда и социалната политика с оглед регулиране на трудовата миграция между двете държави.

Водещи

Най-четени