ВМРО: ЕС да спре да ни налага неприсъщи за обществото ни ценности 18.01 | 11:01

Ангел Джамбазки с остър коментар след вчерашната резолюция на ЕП

От iNews.bg

По време на последната парламентарната сесия на Европейския парламент в сряда следобед бе гласувана поредна незаконодателна резолюция относно т.нар. Истанбулската конвенция. Текстът, който евродепутатите гледаха в залата, съветва членки на ЕС, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят. И то незабавно. Част от тези държави е България.

Това е пореден отчаян опит в края на този мандат на ЕП брюкселските бюрократи и джендър активисти да ни наложат нетрадиционни виждания и ценности, прикрити зад идеята за защита на жените от насилие. Разбира се, гласувах категорично против, коментира Ангел Джамбазки – български евродепутат и заместник-председател на ВМРО.

Глупост, след глупост. Ние от ВМРО никога не сме имали против законодателните промени по отношение на насилието под каквато и да е форма и независимо от пола и расата. Няма нужда да приемаме документи като Истанбулската конвенция, когато може да подобрим нашето законодателство и всъщност то да се прилага с пълната си тежест. Твърдо осъждаме насилието, но и твърдо заставаме против опитите да се прокарат скандалните термини като "джендър". Не ни интересува кой с кого си ляга, но имаме отношение, когато тези джендър идеологии си пробиват път към учебниците.

Призоваваме българското правителство да запази суверенитет и да не се поддава на натиска на ЕП. Така ще бъде спазено и законовото решение на Конституционния съд, който през юли 2018 г. се произнесе, че ратифицирането на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известната като Истанбулска конвенция, би било в разрез с Конституцията на Република България.

Да припомним, че благодарение на ВМРО Истанбулската конвенция не беше ратифицирана. Борбата на ВМРО срещу скандалните текстове започна още през декември месец 2017 г., когато заместник министър- председателя, министър на отбраната и председател на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов спря нейното гласуване в МС. Конституционният съд също я заклейми като противоконституционна. Какво казва съдът – че самата конвенция създава едно ново правно понятие, което е равностойно с биологичния пол. А ЕП ни "съветва" незабавно да я ратифицираме.

А защо отново този ЕП се опитва в последните си мигове живот да прокара своите джендърски измишльотини, така както се опита да наложи на България пагубните промени в пакта "Мобилност" 1, известен като пакета "Макрон"?

ВМРО – Българско национално движение е Организация, която усърдно води борбата против налагането на джендър идеологиите. Моралът, ценностите и традициите са нашите водещи принципи, следователно за пореден път казваме, че сме против скандалната Истанбулска конвенция и тя няма място в българското законодателство и общество.

Водещи

Най-четени