Верижна катастрофа блокира част от „Тракия“ край Ихтиман за часове 09.10 | 09:09

Трима са ранени, причината за инцидента е гъстият дим от близкото сметище

От iNews.bg

Движението по магистрала "Тракия" край Ихтиман в посока Пловдив бе блокирано за няколко часа рано тази сутрин. Причината бе във верижна катастрофа, повод за която бе гъстият дим в района от пламналото близко сметище, за което от АПИ предупреждаваха още от снощи.

Около 9:00 ч. движението бе е възстановено, заяви на брифинг главен комисар Николай Николов, директор на ГДПБЗН. Той поздрави органите на реда за светкавичната реакция, която е дала възможност за по-бързо възстановяване на движението на моторни превозни средства.

Главен комисар Николов уточни, че сметището край Ихтиман не е работещо, запалило се вследствие на гниене. На място има пет пожарни автомобила, които продължават гасителните действия. Николов призова водачите да спазват ограниченията, защото е важно за живота на всички на пътя.

Старши комисар Николай Спасов каза, че около 5 часа е получен сигнал за катастрофа край Ихтиман. По първоначални данни във верижния инцидент са участвали пет автомобила и камион. В резултат на удара са пострадали трима, които са транспортирани в болнични заведения, а на други двама е оказана медицинска помощ на място. Заради инцидента автомобилите в посока Пловдив се отклоняваха по обходен маршрут.

Директорът на ОДМВР – София отправи апел към водачите на МПС да карат внимателно и да спазват указанията на полицията, защото ситуацията е тежка, а видимостта нулева.

Нулева видимост в момента има и на п.в. Мухово. Обходнният маршрут е през село Веринско.

Най-четени