Влак дерайлира в Кресненското дефиле, има пострадали 20.11 | 09:11

Огромна скала се стоварила върху локомотива

От iNews

Осем души са ранени, след като огромна скала падна върху влака Петрич - Благоевград, предаде Нова тв. Локомотивът е излязъл от релсите. На мястото на инцидента пристигнаха десетки патрулки, линейки и пожарни.

Малко преди 19:00 часа огромна скала се стоварва върху локомотива на влака от Петрич за София. Мястото се оказа дълбоко в Кресненското дефиле и за спешните екипи и пожарните се оказа проблем да го намерят бързо, предаде Нова тв.

Огромната скала е размазала локомотива. В композицията е имало 42 пътници. Тръгнали по линията да се спасяват. Никой не е пострадал сериозно.

По железопътното трасе в Кресненското дефиле непрекъснато са правени огледи. Нищо обаче не е подсказвало, че ще се стигне до този тежък инцидент. Специалистите предполагат, че валежите от последните дни, както и ниските температури са довели до откъсването на огромната скала от планината. До разчистването на последиците от катастрофата влаковете няма да се движат през Кресненското дефиле.

"До 2.00 ч. през нощта екипите на НКЖИ работиха по отстраняването на подвижния състав от линията. Предстои да направим проверка на целия скален откос, който е над линията и това дали има опасност от още срутвания. След това локомотивът ще бъде вдигнат”, обясни генералният директор на НКЖИ Красимир Папукчийски.

Няма големи щети по жп линията. Трасето обаче няма да бъде пуснато за движение днес. Това ще се случи, след като локомотивът бъде вдигнат и бъде проверено състоянието на скалния откос. Очаква се движението да бъде възстановено в рамките на 48 часа.

Пострадалите пътници ще получат компенсации в зависимост от нараняванията.

Водещи

Най-четени