Втори протест и блокада за деня в София 29.01 | 16:30

Представители на малкия бизнес спряха движението между парламента и „Орлов мост“

От iNews.bg

Представители на малкия и среден бизнес от цялата страна се събраха на протест пред сградата на Народното събрание. Хотелиерите и ресторантьорите недоволстват срещу наредба Н-18 за касовите апарати. Според тях отлагането й с 6 месеца е прах в очите, защото за това време нищо няма да се промени. Протестиращите блокираха площада пред Народното събрание, след което тръгнаха на шествие към Министерския съвет. Там те стъпкаха и запалиха касови апарати, предаде репортер на БГНЕС.

По-късно два лъча от протестиращи хотелиери и ресторантьори блокираха пространството между парламента и "Орлов мост". Движението е напълно спряно, автобусите на масовия градски транспорт също не се движат. Сред протестиращите има селскостопански производители и дребни търговци, които възразяват срещу текстовете срещу Наредба Н18.

Един от дребните земеделски производители заяви за БГНЕС, че в този си вид Наредбата съсипва бизнеса на малките търговци, и по този начин отговори на изказване на премиера Борисов от вчера, че не разбира какви точно са исканията на протестиращите.

Според селскостопанския производител е необходимо държавата със законодателни мерки да възстанови дейността и функциите на семейния бизнес, който през последните години е в агония заради навлизането на големите търговски вериги.

Протестът към момента преминава спокойно, със засилено полицейско присъствие.

Друга част от протестиращите са затворили участъка на бул. "Цар Освободител" в района на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Засилено полицейско присъствие има и пред парламента.

Водещи

Най-четени