ГЕРБ праща покана на ДБ за преговри, въпреки че предварително ги отрязаха 21.04 | 12:52

Утре такова писмо ще бъде изпратено и на „Има такъв народ“, обяви Борисов

От iNews.bg

ГЕРБ ще изпрати писмо с покана за консултации до "Демократична България" още днес, заяви премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов, минути след като беше изписан от болница, предаде БНТ. Утре такава покана ще бъде изпратена и до "Има такъв народ". Ако кабинет не бъде сформиран, ГЕРБ са готови да подкрепят правителство на новото мнозинство, стана ясно още от думите му.

Борисов напомни, че ГЕРБ сами внасят точка за Комисия, която да разследва случая Росенец.

Утре преговорният екип с "Има такъв народ” ще бъде от Даниел Митов, Любен Дилов-син и Калин Вельов.

На въпроса готов ли е да подкрепи правителство на малцинството или ще ходи на нови избори, заяви:

"Ако не поемат със 165 депутата управлението, ей това са страхливците, това са бъзльовците, това са безотговорниците. Ако не поемат да влачат каруцата", каза Бойко Борисов.

След като такова брутално мнозинство има в момента, 165 души, и за всички постове категорично заедно, монолитно гласуваха - някъде са се провели разговори. Не е ясно дали ще подкрепи правителство на малцинството на новите партии.

"Няма по-лошо от непоискано добро да направиш на някого. Както аз след всички обиди, които изтърпях, ще пратя преговорни екипи. Ако някой иска да ги подкрепяме, ще изпрати след това при нас и аз ще се отнеса много отговорно и тогава освен Дани Митов, и аз ще отида на преговорите", заяви Бойко Борисов.

Водещи