Гешев вдигна мерника и на Гергов, проверява приватизацията на Пловдивския панаир 26.02 | 14:49

Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия, каза още главният прокурор

От iNews.bg

Прокуратурата ще извърши пълна проверка на приватизацията на Пловдивския панаир. Това стана ясно от думите на главния прокурор Иван Гешев в Кричим, предаде БГНЕС. Попитан за искането за проверка във връзка с приватизацията на Пловдивския панаир и Георги Гергов, Гешев отговори, че подходът ще е еднакъв.

"Ще извършим пълна проверка, ще анализираме ситуацията и ще се снемат обяснения от всички замесени лица. Ако има данни и доказателства за престъпления, ще подходим както все път, независимо дали става въпрос за Гергов или някой друг”, каза Гешев.

"Всеки, който е нарушил закона и който не спазва правилата или ще трябва да спазва правилата, или ще понесе последствията на закона", подчерта главният прокурор.

За бившия екоминистър Нено Димов, който е в ареста, главният прокурор заяви: "Казаха, че сме били извършили политическо убийство, друга опозиционна партия от трибуната на НС мисля, че Нинова, изнесе реч какви други нарушения сме извършили по отношение на друго лице с имунитет. Прокуратурата не съобразява действията си с политическите последствия и въобще не ни интересува как ще го интерпретират политиците, това си е проблем на политиците".

Работата на прокуратурата е, когато има доказателства и данни за престъпления, да спазва закона подчерта Гешев и добави: Оттам нататък какво смята една партия, независимо дали е коалиционна или опозиционна, или някой политик, въобще не ме интересува и не би трябвало да го интересува всеки прокурор. Ние нямаме досег с политиците.

"Единственият досег с политиците е, когато те нарушат правилата на закона, оттам нататък не ме интересува някой какво смята и какво коментира. Чух, че танкове трябва да дойдат. За съжаление не знам дали има работещи танкове, така че идеята не може да се реализира на базата на това, което знам, което е тъжно, но какво да направим", коментира още главният прокурор.

Водещи

Най-четени