Две благотворителни предколедни прояви се състояха в град Силистра 21.12 | 13:57

Доброволци раздаваха коледни картички и събираха подаръци за деца без родители

От Ивайло Ангелов

Богата на благотворителност се оказа началото на тази седмица в Силистра. Две благотворителни мероприятия се проведоха в центъра на областния град. Една от инициативите беше под егидата и с помощта на Община Силистра и премина под мотото "Подарявам ти коледна усмивка". Тя се състоеше в раздаване на коледни картички от доброволци.

Другата благотворителна кампания беше под формата на коледен базар бе организирана от група младежи, които по собствена инициатива, появила се преди месец, решават да започнат да събират стари книги, дарени от граждани на Силистра, които след това да продават на преференциални цени в центъра на града. Освен това младежите изработват и собственоръчно подаръци, които също продават. Цената на всичко е символична.

Със събраните пари от продажбите инициаторите възнамеряват да купят подаръци за Коледа на 9 деца от дома за сираци "Димчо Дебелянов " в Силистра, които от скоро са преместени да живеят в апартамент в града. Младите ентусиасти изразиха благодарност към СНЦ "Паралел", гр.Силистра и г-жа Радка Ангелова, служител в общината, които са им помогнали за осъществяването на това благородно мероприятие.

Водещи

Най-четени