Денят започва със слънчево време, следобед на юг с валежи и гръмотевици 13.08 | 09:00

Времето остава топло, максималните температури ще са между 27 и 31 градуса

От iNews.bg

Днес преди обяд, над по-голямата част от страната, ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над югоизточните райони. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Южна България ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб североизточен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е и ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен, по високите и открити части северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра – около 14.

Над Черноморието облачността ще продължи да намалява и около обяд ще се установи предимно слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са 25-28 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Водещи

Най-четени