Джигитите на пътя са се увеличили двойно през това лято 21.08 | 20:00

Наред с републиканската пътна мрежа, столицата и Велико Търново са градовете с голям брой засечени нарушители през топлите месеци

От iNews.bg

За последните няколко месеца е отчетен ръст на нарушителите на пътя, съобщи на брифинг главен инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция" във връзка с приключилата проверка на за контрол на скоростта, съобщава БГНЕС.

7000 повече са нарушенията за превишена скорост в сравнение с април, когато се проведе отново в цялата страна полицейската операция по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL.

За периода 12-18 август са установени 44539 нарушения. Най-големият брой нарушения са засечени от мобилни камери – 21038, със стационарно-преносимите – 18602, а със стационарните – 4862.

Най-голям е броят на установените нарушения през деня – 41583, а през нощта са регистрирани 2956 случая. Засечени са 5 издирвани лица и 9 нелегални имигранти.

На годишна база пътните полицаи отчитат двоен ръст на нарушителите спрямо миналия август. Това се дължи заради повечето камери, които се използват на пътя.

"Тенденцията е да се снабдим с още технически средства, колкото се може по-съвременни. Целта е чрез медиите да кажем ясно на хората – скоростта е много сериозен проблем и би могло да доведе до много тежки последици", заяви Георгиев.

Заради отпускарския сезон пътните полицаи са хванали най-много-джигити на главните пътища и автомагистралите. "За съжаление, завладени от предстоящата почивка, шофьорите си позволяват да натискат педала на газта малко повече", отчита главният комисар.

Наред с републиканската пътна мрежа, столицата и Велико Търново са градовете с голям брой засечени нарушители през това лято.

"Хората не бива да остават с убеждението, че няма да бъдат санкционирани от Пътните полицаи за неслагане на предпазен колан", предупреждава Илия Георгиев.

Водещи

Най-четени