Доброволци донесоха топъл обяд на медиците от Спешна помощ 23.11 | 14:32

Акцията е за благодарност и вдъхване на надежда и кураж на екипите на първа линия

От iNews.bg

Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в София получи днес за обяд топла храна, вкусна благодарност, като част от инициативата на #ХапкаНадежда, предаде репортер на БГНЕС.

Доброволци и дарители осигуряват здравословна, качествена и вкусна храна за медици и служители на ЦСМП, които са на смяна в понеделник. Организаторите вече съобщиха, че #ХапкаНадежда се опитва да вдъхне сили и кураж на медиците на първа линия. Инициативата е и израз на благодарност към лекарите, медицинските сестри, санитарите, шофьорите на линейки.

"Днес по инициативата, която направихме преди две седмици #ХапкаНадежда от проект #ЗаДоброто заедно с Гората.бг, даряваме 130 топли обяда за медиците в спешна медицинска помощ. Инициативата вече се разпространява в повече от 12 града, в повече от 12 болници. Само за седмица мисля, че около 1 660 обяда вече са дарени", каза Кремена Кунева.

По думите й инициативата се приема толкова добре, че различни хора от различни места съвсем самостоятелно я подкрепят и го правят, така че според нея, тази бройка със сигурност е и по-голяма, но това е информацията, която е достигнала до тях.

"#ХапкаНадежда не, за да нахрани лекарите, не е затова, защото те не могат да си позволят тази храна. Тя е инициатива, която искаме да покаже грижата към тях, това че ние оценяваме какво правят те. Това, че ние знаем, че те изкарват по 12-14-18-часови дежурства, без никаква възможност затова да си приготвят храна, или да отидат да си купят храна. Те имат нужда от тази енергия и най-вече от това обществото да им покаже, че вижда какво правят те", каза Кремена Кунева.

Тя посочи и друго важно нещо, което искат да споделят като послание. "Ние знаем, че хората в момент на криза се обединяват, съпричастността е на много по-високо ниво, но ние трябва да си дадем сметка, че когато един ден това свърши, дай Боже да е по-скоро, ние трябва да продължим да ги подкрепяме. Трябва всички заедно да се борим за една истинска здравна реформа, за тези хора, които трябва да получават достойни заплащания за труда си, да имаме качествени, европейски сгради, изобщо здравеопазване на европейско ниво. Нека не забравяме този момент и нека продължим да бъдем съпричастни дори и след кризата", заяви Кремена Кунева. 

Водещи

Най-четени