Допълнителни полицейски постове в Софийска област заради очаквания засилен трафик 23.05 | 15:51

От полицията напомнят, че за ТИР, движещ се в забранения часови интервал глобата е сериозна

От iNews.bg

Допълнителни екипи на ОДМВР-София имат готовност за подпомагане и контрол на трафика по основните артерии в областта. Полицията вече привежда в изпълнение създадената организация и планирани мерки за контрол, подпомагане и регулиране на движението във връзка с очаквания интензивен трафик преди, по време и след края на поредицата почивни дни.

По трасетата са разположени допълнителни полицейски екипи, които следят за безопасността на движението и недопускане на автомобилни колони в участъците с въведена временна организация на движението поради ремонтни дейности, като имат готовност за регулирането му при необходимост.

Служителите, работещи по контрол на пътното движение, ще бъдат ангажирани приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, контрол на водачите с рисково поведение /неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство/, както и на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, които извършват рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. Засилен ще е контролът и по отношение спазването на скоростните режими, управлението на МПС след употреба на алкохол и  от неправоспособни водачи. 

От ОДМВР-София обръщат внимание на водачите, че санкцията за движение в аварийната лента при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача. Също така санкцията за нарушаване на забраната за движение на МПС над 12 тона е в размер на 300 лева и 1 месец лишаване от правоуправление спрямо водача и спиране на МПС от движение за 1 месец спрямо собственика.

Водещи

Най-четени