Жега в неделя, температурите ще надхвърлят 35 градуса 07.08 | 08:23

Обявен е жълт код за високи температури в 20 области на страната

От iNews.bg

За неделя е обявен жълт код за високи температури в 20 области на страната. Без крайните части на Западна България – в Централна и Източна, ще бъде горещо и температурите ще достигнато до и над 35 °.

Жега ще е в областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Сливен, Ямбол, Бургас, Добрич, Варна, Шумен, Търговище, Разград, Русе и Силистра, сочи справка на НИМХ. Без код за горещини са Смолянска, София – град, София – област, Кюстендилска, Пернишка, Врачанска, Монтанска и Видинска области.

И вторият ден на уикенда ще е горещ, особено по Черноморието. Там ще бъде слънчево, около и след обяд – горещо. Ще духа слаб, до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 30° и 33°. Температурата на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

На места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от север-североизток, ще е слаб, в източните райони – до умерен. Максималните температури ще са предимно между 31° и 36°, на места в низините до 37°-38°. Над планините до обяд ще е слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и до вечерта на места в западните планински масиви ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Водещи

Най-четени