Жълт код за силен вятър в цялата страна 25.01 | 07:00

Облачно и дъждовно, от обяд от запад валежите ще започнат да спират

От iNews.bg

Днес преди обяд ще бъде облачно с превалявания от дъжд. След обяд от запад валежите ще спират, най-късно в източните райони. Облачността временно ще намалее. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините и силен вятър от юг-югозапад. Заради очакваните силни ветрове за територията на цяла България от НИМХ са обявили жълт предупредителен код. 

След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Ще е все още сравнително топло, преобладаващите максимални температури ще са между 8 и 13 градуса.

Атмосферното налягане е много по-ниско от средното за месеца, но през деня ще започне да се повишава.

В планините до обяд ще е предимно облачно, с валежи от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. Около обяд от запад валежите ще спрат, облачността ще намалее. Преди обяд ще духа силен до бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3.

Над Черноморието ще е предимно облачно. След обяд ще има и валежи от дъжд, които до вечерта ще спрат. Вятърът ще е предимно силен от юг, след обяд за кратко ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен. Максималните температури на въздуха ще са 10-13 градуса. Температурата на морската вода е 8-9. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-четени