Закъсали тирове блокираха пътя Русе–Бяла 28.11 | 07:23

Големите камиони са пренебрегнали изискването на АПИ да карат с вериги

От Елица Елефтерова

Тежка нощ изкараха хората, пътуващи по пътя от Русе към Бяла. Закъсали тирове станаха повод пътят да бъде затворен. Така стотици коли останаха над 6 часа в снежния капан.

Обилните снеговалежи и силният вятър предизвикаха спиране на движението по пътя Русе–Бяла снощи. Независимо че от Агенция "Пътна инфраструктура" са въвели мярката за задължително поставяне на вериги за камионите, се оказа, че повечето водачи са пътували без вериги.

В резултат на това по пътищата ни е имало закъсали тирове. Такъв е случаят и по пътя Русе–Бяла. В същото време спрелите на пътя огромни машини са попречили на разчистването му от снегорините.

Леките автомобили с пътниците се оказаха в капан, а колоните от превозни средства са надхвърлили 10 километра. Автобусът за София, който тръгва от Русе в 18 часа, около полунощ все още не е бе изминал 60-те километра до Бяла.

За да се освободи движението, се наложи през нощта специализирана техника да издърпа закъсалите тирове. Пътят бе отворен за движение едва към 2 часа през нощта, което изнерви изключително много замръзналите и чакащи шофьори.

Водещи