Иванчева отрече да е управлявала „Младост“ от ареста 23.05 | 16:33

На стола на арестуваната заместник-кметица сяда ПР-ът на общината

От iNews.bg

Преди заседанието на Специализирания съд, който ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на задържаната кметица на столичния район "Младост”, Десислава Иванчева отрече да е управлява от ареста, предаде БГНЕС. По-рано днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на Иванчева. Според прокуратурата в арестното помещение, където изтърпява мярка за неотклонение, Иванчева е изготвяла документи в качеството си на кмет, предавала ги е на лица с разрешен достъп за свиждане, след което те са достигали до общинската администрация.

Делото ще започне в 16 часа, за да може всички страни да се запознаят с документацията. Преди заседанието Иванчева за пореден път потвърди, че парите са й подхвърлени и срещата й с Александър Ваклин е била инициирана, защото той искал да направи детска площадка. Зам.-кметът на "Младост” Биляна Петрова изтъкна също, че не знае в какво е обвинена. Иванчева пък поиска майка й да й бъде защитник.

Днес стана ясно, че ма мястото на Биляна Петрова ще бъде назначен досегашният ПР на район "Младост” Петър Кърджилов. Заповедта за назначаването му е от 14 май. Той обясни, че волята на Петрова може да бъде изпълнена, защото тя все още изпълнява длъжността зам.-кмет на район Младост и не е отстранена. ПР-ът на общината Петър Кърджилов съобщи, че е отстранен от длъжност Румен Русев, временно изпълняващият кмет на район Младост, който беше посочен от избрания от Столичен общински съвет Владимир Клисуров.

Водещи

Най-четени