Илиан Василев: Каня всичките министри барабар с Пеевски на публичен дебат 15.07 | 14:18

“Господин Борисов, нямам претенции за никакъв пост, но ви гарантирам две неща."

От iNews.bg

Бившият ни посланик в Москва и настоящ анализатор на политическите процеси у нас и по света - Илиан Василев даде своя коментар за  набиращите скорост протести. Той призова министрите от кабинета "барабар с Пеевски” на публичен дебат, относно пътищата за изхода от кризата.

Публикуваме целият текст без редакторска намеса:

"Господин Борисов, нямам претенции за никакъв пост, но ви гарантирам две неща.

Първо, че от направеното до този момент със справянето на икономическите и социални последствия от кризата, вие нямате компетенцията, професионалния опит и най-вече волята и възможността /доколкото сте ограничени в рамките на това което ви позволяват Доган, Пеевски и Гешев/ да преведете България през кризата. Не сте лидер за трудни времена.

Второ, познавам поне двадесет души, които са на светлинни години по опит и морал над вашите случайно оказали се във властта политици. Ще помагам и изцяло ще се отдам на това да преминем така през кризата, че след това България да бъде ако не изчистена, то поне освободена от гнета на корупцията, на липсата на морал и плена на частните интереси на задкулисието.

Ако искате да спорим каня всичките ви министри барабар с Пеевски на публичен дебат относно пътищата за изхода от кризата. Нямате идея колко сте далеч от решенията и управленските умения. Вие и вашите министри никога не сте имали задълбчени познания в областите в които осъществяват управление. Опитът ви е кабинетен, но той е тотално неадекватен за справяне с предизвикателствата на кризата. 

Никога не сте били близо дори до средните стандарти на добро управление на кризи, особено по отношение на ранната диагностика и терапия. Просто бяхте най-големия късметлия да се "возите" първоначално на отрицанието на тройната коалиция, на омерзението от Орешарски и Пеевски и след това на добра стопанска конюнктура.

Разполагахте с 450 милиарда лева, които разпределихте по време на вашето управление. Най-елементарния анализ разходи - ползи ще ви прати не само в оставка, но и в съда.

Да не говорим, че в сравнение с 2009 година днес сме по изостанали от Хърватска и Румъния на дъното на ЕС, което означава - на български, че сте се провалили в изграждането на конкурентна държава, общество и икономика. Това е безспорно!!!”

Водещи

Най-четени