Ключовият пътен проект в Пловдив "Модър"-"Царевец" пак забуксува 22.06 | 15:23

Специалистите от общината и НКЖИ ще умуват върху варианти Бетонният мост под тепетата да бъде повдигнат, вместо съоръжението да бъде премахнато

От iNews.bg

Провал и за втората обществена поръчка за строителството на ключовата за град Повдив пътна връзка "Модър–Царевец". Проектът пак забуксува, защото единствената фирма кандидат беше отстранена от процедурата. Със свое решение от вчера конкурсната комисия обявява, че техническото предложение на варненската фирма "Инжстройинженеринг" ЕООД не отговаря на предварително зададените параметри в порчъката. Така и тази процедура е прекратена. В началото на годината се провали и първата поръчка,защото тогава не постъпи нито една оферта.

Идеята на общината под тепетата е подлезът "Модър–Царевец" да бъде построен на инженеринг като повечето големи градски проекти. Зададеният таван на цената и в двата конкурса беше 12 млн. лв., но специалисти смятат, че тази сума е недостатъчна, затова и гор=лемите сторителни фирми не проявяват интерес. За сравнение – подлезът на ул."Гладстон" беше ремонтиран с 6 млн. лв., а в случая на "Модър–Царевец", става дума за изцяло ново съоръжение.

Подлезът "Модър–Царевец" е ключов обект, ако някой ден се стигне до събарянето на Бетонния мост в Пловдив. Междувременно вчера стана ясно, че специалистите от общината и НКЖИ ще умуват върху варианти мостът да бъде повдигнат, вместо съоръжението да бъде премахнато. Досега се твърдеше, че повдигането на Бетоннния мост е невъзможно, защото слизането от него към бул. "Христо Ботев" ще стане твърде стръмно, а ако се направи по-полегат наклон, ще трябва да се влезе в имота, който е част от концесията на Централна гара.

Водещи

Най-четени