Коледният обир на офис за бързи кредити се оказа инсцениран 04.01 | 16:03

След като ги е разкрила, полицията е арестувала служителката на фирмата и съучастника й

От iNews.bg

Обирът навръх Коледа в офис за бързи кредити в софия се оказа инсценировка. Това е разкрило разследването на полицията. Всъщност служителката, която е била на работа, когато се случва грабежът, стои зад деянието заедно със съучастник – обирджията, става ясно от съобщението на МВР.

На 25 декември миналата година, около 18:25 часа, в Седмо РУ постъпил сигнал за извършен грабеж в офис на фирма за бързи кредити в ж.к. "Младост". Според разказа на 32-годишната служителка, около 18:00 часа в обекта влязъл непознат мъж с предпазна маска на лицето, заплашил я с нож и тя му предала метална кутия с пари и фирмени документи.

В резултат на оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия, предприети в рамките на образуваното досъдебно производство, е установено, че служителката, в съучастие със свой 42-годишен приятел, инсценирали грабежа с цел прикриване на длъжностно присвояване на парична сума. При обиски и претърсвания, извършени в жилището на криминално проявения и осъждан мъж, полицаите открили и наркотични вещества.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 201 от НК, а 42-годишният получил обвинение и по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки "задържане под стража" за срок до 72 часа.

Водещи

Най-четени