Константин Симеонов: Пеевски манипулира списъците с вложителите в КТБ 11.02 | 09:41

Адвокатът на Василев не изключва той да е допуснал грешки, но е убеден, че други са фалирали умишлено банката

От iNews.bg

"Обявените преди дни нови списъци с физически и юридически лица, които са държали пари в КТБ и които в последствие се оказаха грешни, всъщност и сега са непълни и манипулирани". Списъците са коригирани от Делян Пеевски и кръгът около него. Това заяви за бТВ Константин Симеонов, адвокат на бившия мажоритарен сочственик на фалиралата банка Цветан Василев.

Според него в списъците не фигурирали роднините на вицепрезидента Маргарита Попова – синът и дъщеря й имали над 1 млн. лв. в банката, а бившият градски прокурор Роман Василев имал спестени над 600 хил. лв. "Не е проблем, че хората имат пари, а дали са законни, дали са платили данъците си", отбеляза адвокатът.

Симеонов смята, че списъците са коригирани от "Делян Пеевски и хората които стоят зад него". "Ние сме олигархична държава, с подчинена на тази олигархична държава прокуратура, която прави това, което ѝ се нареди", заяви той.

Малко по-късно вицепрезидентът се обади в студиото на телевизията и отрече твърденията на адвоката, че децата й имали милиони в КТБ. "Нито синът ми, нито дъщеря ми имат влогове в милиони. Хубаво е да знаем все пак , че достоверността и чистотата на информацията много често зависи от нейния източник. Знам какви са моите влогове и възможностите на нашето семейство, няма как да коментирам синдиците", каза Попова. И отсече: "Синът ми и дъщеря ми нямат влогове в милиони нито в КТБ, нито в друга банка".

Адвокатът е убеден, че "мероприятията, свързани с КТБ, са планирани неслучайно". "Интересни неща се случват и във връзка с делото на Цветан Василев", отбеляза той. И уточни: "На сайта на прокуратурата има официално съобщение за това, че е поискано отново неговото екстрадиране, като е повдигнато ново обвинение по чл. 219 от Наказателния кодекс – т.е. безстопанственост. Такова обвинение не е предявявано на Василев, нито на адвокатите му", подчерта Симеонов.

"Василев сигурно има някакви допуснати грешки в ръководенето на банката, но че тази банка беше фалирана умишлено отвън - няма спор, както и участието на прокуратурата, което е много очевидно", категоричен е юристът.

 

 

Водещи

Най-четени