Магазини удължават работното си време заради пазаруващи в последния момент 24.12 | 13:10

Полицията следи стриктно за спазване на мерките в търговските обекти, градския транспорт и заведенията

От iNews.bg

Празничното пазаруване в Пловдив започна от рано сутринта. Засилено е полицейското присъствие около търговските зони, съобщава БНТ.

От началото на седмицата са направени над 150 проверки в магазини, заведения и фитнеси, и близо 200 в автобусите от градския транспорт, като са съставени и 10 наказателни протокола на граждани, които са без маски. В търговските обекти е установено, че се спазват препоръчителната дистанция, а хората имат лични предпазни средства.

Пловдивчани и гости на града вече изпълниха главната улица. Повечето от тях са дошли на разходка или да се снимат пред елхата. Няма струпване на хора пред магазините.

Опашки обаче се образуваха малко преди 10:30 ч., когато изтича времето на зеления коридор за възрастните хора. Гражданите търпеливо изчакваха, а за реда следяха поне четири полицейски екипа. Хората споделяха, че тази година са отделили повече време за пазаруване и са го разхвърляли по няколко часа в дните след 20 декември до днес, така че да избегнат голямо изчакване на опашките.

За да обслужат всички свои клиенти, две от големите търговски вериги са удължили работното си време до 19:00 часа, въпреки че е било планирано да освободят служителите си по-рано.

Водещи

Най-четени