Магазин за телефони търгувал „под масата“ и с контрабандни бижута 15.08 | 14:50

Трима души и близо 9 кг златни накити са задържани при акцията в Пазарджик

От iNews.bg

Полицейска операция е проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-Пазарджик, със съдействието на данъчни инспектори от ТД НАП-Пловдив. В хода на действията вчера е извършена проверка на магазин за продажба на мобилни телефони и аксесоари в  центъра на областния град. Инспектиращите установили, че в обекта, ползван от трима местни жители на възраст 20, 21 и 50 г., се предлагали за продажба накити и украшения от злато.

При извършеното претърсване на място и в жилищата, обитавани от тримата, били открити общо 8.9 килограма изделия от злато – гривни, колиета, пръстени, обеци, медальони. Изяснено е, че накитите не са декларирани по времето на вноса им от съседна страна, обектът не е лицензиран за продажба на изделия от благородни метали. Данъчните инспектори са установили и липсата на касови бонове при контролни покупки от магазина. Очаква се днес той да бъде запечатан и подложен на щателна проверка от служителите на приходната администрация.

Двама от мъжете са задържани в ареста за срок от 24 часа, а намерените изделия от благородни метали са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Водещи

Най-четени