Майдел: ЕС трябва да формира визията си за бъдещето в диалог с гражданите 10.11 | 11:46

Трябва да демонстрираме на хората какво постигаме, каза още тя

От iNews.bg

"ЕС трябва да формулира ясна визия за бъдещото си развитие, в диалог с гражданите. Вглъбен в непосредствените кризи, ЕС не успява да начертае достатъчно бързо как Европа би изглеждала след 10-15 години", заяви Ева Майдел, председател на Международното европейско движение по време на годишната Федерална асамблея на организацията, която се проведе в петък във Виена, Австрия.

В рамките на асамблеята се обсъдиха възможностите за увеличаване на гражданската активност за предстоящите европейски избори. Организациите членки посочиха борбата с дезинформацията и фалшивите новини, като основополагаща за провеждането на честна кампания, при която няма съмнения за външна намеса в нагласите на европейците. "Изборите ще са решаващи за това дали ще бъдем един силен съюз - отвън и отвътре, съюз способен да се конкурира на световната сцена.

Като най-голямата и най-стара про-европейска организация Международното движение трябва да запали умовете и сърцата на хората, чрез откровени дебати за политиките и да демонстрира резултатите, които ЕС постига във всяка сфера", допълни Майдел.

По време на събитието бе взето решение до края на годината Международното европейско движение да публикува три доклада с оценка и препоръки за действия в сферата на гражданското общество, устойчиво развитие и глобалните предизвикателства пред Европа.

Австрийската търговска камара беше домакин на срещата, а специален гост бе Йорг Лайхтфрид член на австрийския парламент и председател на Европейско Движение Австрия.

Водещи

Най-четени