Манолова ще дава Борисов на съд 01.11 | 15:32

В нарушение на закона премиерът лично влезе в предизборната кампания, каза тя

От iNews.bg

Ще дам премиера Бойко Борисов на съд. Ще се видим в съда, г-н Борисов. Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова, цитирана от БГНЕС.

Заявката да съди премиера Манолова отправи на пресконференция, след като няколко часа по-рано Борисов обяви подготвян от БСП сценарий за купен вот в ромските махали. Борисов обяви още, че братя Галеви помагали на Манолова, въпреки че са обявени за издирване.

"Срам ме е от премиера на България. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес”, заяви Манолова.

"Той, човекът, който пусна, извинявайте, допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страна, в национален ефир призна, че те са фактор в кметските избори в София. Всичко това са долни лъжи, грозни внушения, клевети, направени от един премиер, разтресен от страх”, заяви Манолова.

Според нея очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова в нарушение на закона, премиерът лично влязъл в предизборната кампания.

"За да се види кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София. Неговата намеса в последната фаза на кампанията е и оценка за начина, по който се справя госпожа Фандъкова в тази предизборна кампания. Е, маските паднаха. Ясно е кой се бори за властта в София – със зъби и нокти, с всички средства”, каза Манолова.

"Омерзена съм. И в същото време съм горда, че интелектуалци, карикатуристи, общественици, политици, също са проблем за този премиер. Честит празник искам да им пожелая и съм горда от това, че и днес има кой да буди българите, който да буди България. В неделя аз се изправям срещу Борисов, срещу ДПС, срещу контролирания и купения вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор в България. Изправям се срещу едноличната власт, имам нужда от подкрепа, подкрепете ме”, призова Манолова.

Що се отнася до "човека с Б.”, Манолова призова премиера "да се отърси от страха, който го е обзел и да назове ясно всички имена, които има предвид”. 

Водещи

Най-четени