Млад мъж се е опитал да подпали шатра в района на "Орлов мост" 01.08 | 12:00

Арестуваха го

От iNews.bg

33-годишен мъж е бил отведен от полицията през изминалата нощ, след като е подпалил шатра в района на "Орлов мост". Инцидентът е станал в три часа през нощта.

Пред полицаите мъжът разказал, че действията му не са били умишлени, а става въпрос за невнимание от негова страна. Няма пострадали хора, огънят е бил за минути.

По-рано участници в палатковия лагер на "Орлов мост" казаха, че инцидентът е бил предизвикан от двама душии предположиха, че това са провокатори на ГЕРБ.

Според протестиращите там полицията е реагирала бързо и е овладяла положението.

Това е вторият сблъсък между протестиращи и граждани, за по-малко от денонощие. Вчера на "Орлов мост" бившият пиар на районната община в Младост Петър Кърджилов беше задържан, след като заля с вода възрастна дама, изразяваща недоволството си срещу блокадите. Тя, от своя страна, го удари с бастуна си.

Орлов мост продължава да е блокиран от протестиращи днес. Пропускат се само коли на "Бърза помощ". Продължава да е актуална създадената организация на движението в столицата през обходни маршрути.

Край палатковия лагер има група от протестиращи. Хората вече двадесет и четвърти ден искат оставката на правителството и на главния прокурор.

Водещи

Най-четени