Мъж пребил жена си с бухалка, хванаха го 02.04 | 11:51

По-рано тя е неколкократно се оплаквала от домащно насилие, но жалба не е подавала

От iNews.bg

Полицията хвана мъж, пребил жестоко жена си. Вчера, към 1:50 часа, служител на бензиностанция в Драгоман сигнализирал в полицията за жена с видими рани от побой, потърсила помощ при тях. На място незабавно били изпратени служители на РУ- Сливница, които веднага извикали екип на Спешна помощ.

39-годишната жена споделила пред униформените, че около полунощ мъжът, с когото живее на семейни начала, й е нанесъл побой с дървена бухалка. Пострадалата била транспортирана в столична болница с фрактури на двете ръце, без опасност за живота. Въпреки опита му да се укрие от органите на реда, 53-годишният извършител е задържан след няколкочасово активно издирване, предприето от полицейските служители.

В хода на образуваното по случая досъдебно производство е извършено претърсване на домашния му адрес, откъдето са иззети дървена бухалка, дръжка за брадва и др. веществени доказателства, съотносими към извършеното криминално деяние. След оказана медицинска помощ потърпевшата доброволно е напуснала болничното заведение.

Извършената по случая справка сочи, че автопатрул на РУ- Сливница няколко пъти се е отзовавал на подадени от нея във времето сигнали на тел. 112 за домашен скандал и тормоз, за които впоследствие е отказвала да внесе официално жалба.

В резултат на експедитивните действия на разследващия екип и своевременен доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, по- късно същия ден на криминално проявения и осъждан извършител е повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда при условията на домашно насилие /съгласно най-новите изменения на НК/. С прокурорско постановление на обвиняемия е наложена 72- часова мярка за неотклонение "задържане под стража".

Водещи

Най-четени