Над 3,1 млн. лева са отпуснати за възстановяване на щетите от наводненията 31.07 | 18:00

Радев изрази надежда да няма повече такива проливни дъждове

От iNews.bg

Над 3,1 млн. лева отпусна държавата за възстановяване на щетите от проливните наводнения в Хайредин, Мизия, Борован и Тетевен през юли. Това отчете вътрешният министър Валентин Радев по време на редовния месечен брифинг. Средствата са отпуснати от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, пише БГНЕС.

Вътрешният министър разкри, че в бюджета на комисията има още 15 милиона лева, които ще са на разположение на кабинета до края на годината. Радев изрази надежда да няма повече такива проливни дъждове.

След тежките наводнения премиерът нареди на вътрешния министър Валентин Радев и на регионалния Николай Нанков да посетят на място засегнатите райони и да отпуснат средства за моментално възстановяване на инфраструктурата. По нареждане на Борисов местните власти получиха спешно средствата и не се наложи да кандидатстват по обществени поръчки, а след това да ремонтират разрушените сгради и пътища.

В рамките на месечния си отчет Валентин Радев отбеляза, че на годишна база е регистриран лек спад на загиналите. До момента са загинали 308 души спрямо 353 за същия период на миналата година. От началото на годината са регистрирани 3685 ПТП, ранени са 4702.

От МВР отчитат успехи и за дейността на създадената Зоополиция. От януари до юни са заведени 248 досъдебни производства срещу изтезаване на животни. За сравнение през миналата година са били 148.

Към момента 433 полицаи са ангажирани с разследвания срещу нападения на животни. Осигурени са 29 автомобила, усилено продължава и обучението на нови кадри в тази насока. Последно двама души са изпратени в Холандия на специализация. За целта от бюджета на МВР са платени 10 000 евро, отчете вътрешният министър.

Водещи

Най-четени