Намериха соя в три проби от подправки за месни продукти 28.10 | 15:34
Заключението е, че фирмите ще продължат с производството на месни продукти по стандарт, защото не са влагали соята умишлено
Откриха соя в три от пробите на подправки, изпратени от Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) в акредитирана държавна лаборатория в Германия, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).
Наличието на следи от соя е установено по качествения метод PCR в подправки, влагани в продуктите на фирма “Сами - М” ЕООД, както и в замразена свинска плешка на “Лалов и Вачев” ЕООД.
По количествения метод ELISА съдържание на соя в пробите от подправките и месото не е установено. Това означава, че количеството е под 0,7% и според ветеринарни експерти изключва възможността тя да е влагана умишлено, допълват от ведомството.
От министерството добавят, че фирмите ще могат да продължат производството на продукти по стандарта “Стара планина”, но при засилен контрол от страна на Държавния ветеринаро-санитарен контрол (ДВСК).
Водещи
-
Президентът: Главчев не е разбрал с какво се е заел като премиер, да не говорим за МВнР
Той коментира и отказа на Даниел Митов да заеме поста
20.04 | 14:30
-
Чаша фреш от портокали: Ето какви са ползите за организма
Това се посочва в ново проувчане
20.04 | 15:00
-
5 месеца след смъртта на Ферарио: Разкриха с каква скорост е карал обвиняемият
Защитата на Начо Пантелеев загатна, че има вероятност той да признае вина и съдебното...
20.04 | 14:00
-
Цветелина Грахич скочи на Слави
Ай сиктир, той ще казва Исляма къв бил, коментира бившата певица от Ку-ку бенд
20.04 | 13:40
Най-четени
-
11 пострадали в катастрофа в Турция с автобус с бг регистрация
Двама от пострадалите са в тежко състояние
20.04 | 08:51
-
Ядреното гориво от САЩ пристига в АЕЦ "Козлодуй"
То е доставено от "Уестингхаус" и е предназначено за 5-ти блок на централата
20.04 | 11:01
-
Ловецът на мигранти Динко: В тежко състояние съм в болница
Ямболкият бизнесмен отрече да е издирван от МВР, каквито твърдения се появиха рано тази сутрин...
20.04 | 12:40